Potpisana 22 ugovora o stručnoj praksi u Boru

U okviru mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u Boru, sa osam nezaposlenih osoba sa visokom stručnom spremom, sedam sa višom i isto toliko sa srednjom stručnom spremom potpisani su ugovori o stručnoj praksi. Među šest poslodavaca ove godine su zdravstvene ustanove, Predškolska ustanova za decu „Bambi“, Gradska uprava, „Bogovina“ i „Lak žica zaštita“.

BOR – U Gradskoj upravi u Boru podeljeni su ugovori o stručnoj praksi na kojoj su ove godine, kod šest poslodavaca, angažovane 22 osobe sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Prva iskustva na poslu moći će da steknu dva lekara, jedan stomatolog, dve medicinske sestre, četiri vaspitača, pravnici i ekonomisti, a radno iskustvo omogućiće im u oblastima, gde je to potrebno, polaganje državnog ispita.

Program se organizuje kao jedna od mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja. Za stručnu praksu iz gradskog budžeta izdvojeno je devet miliona dinara, od kojih će posle ovog konkursa preostati 2,6 miliona, tako da se očekuje raspisivanje još jednog u avgustu ili septembru.

Za program stručne prakse ove godine povećana je naknada, tako da će za srednju stručnu spremu mesečna naknada biti 28 hiljada dinara, za višu 30, a za visoku 32 hiljade dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.