Potpisivanje trojnog ugovora do 14.decembra

BOR- Potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje,  poslodavaca iz privatnog sektora i kandidata u okviru programa „Moja prva plata“  je u toku i traje do 14.decembra. Na području borske filijale posao su dobile 84 osobe, 65 ugovora je već prosleđeno poslodavcima i nezaposlenim licima ,a od toga potpisano blizu 40.

 “ Naši kandidati su već počeli da rade kod poslodavaca.Program traje devet meseci , a novčana naknada je  20 hiljada za srednjoškolce, odnosno 24 hiljade za visokoobrazovane. Za potrebe realizacije programa svim kandidatima je obezbeđen namenski tekući račun kod banke „Poštanska štedionica“, bez troškova održavanja računa”, rekla je Lidija Načić, direktor Nacacionalne službe za zapošljavanje, filijale Bor.

Osim 84 kandidata koja traže posao, u ovom programu na području filijale Bor učestvuje i 67 poslodavaca iz privatnog sektora. Samo u Boru 41 poslodavac je dobio mogućnost angažovanja 50 kandidata.

Važno je, takođe, napomenuti da i pored toga što država finansira osposobljavanje mladih, poslodavac može da im isplati i dodatna sredstva, sa odgovarajućim doprinosima.  Za poslodavce iz javnog sektora informacija o načinu i vremenu povezivanja sa kandidatima biće naknadno objavljena. Očekuje se da to bude po završetku potpisivanja ugovora sa privatnicima. Na području Bora javna preduzeća i ustanove su iskazale potrebe za tridesetak radnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *