Potrebna veća ulaganja u razvoj seoskog turizma na području Homolja

ŽAGUBICA – Turistička organizacija opštine Žagubica osnovana je sa ciljem unapređenja turizma u opštini, poboljšanja uslova za prihvat i boravak turista, podizanja nivoa kvaliteta turističkih sadržaja, organizovanje manifestacija, promocije tradicionalnih vrednosti i obavljanja turističke informativno-promotivne delatnosti. Ova organizacija promoviše seoski turizam, aktivan odmor, lov i ribolov, manifestacioni, verski, zdravstveni i kulturni turizam. Homoljski kraj je prepoznatljiv po mnogim manifestacijama koje se organizuju u gotovo svakom naseljenom mestu na području opštine, ali, nažalost, ove godine zbog opšte situacije odnosno epidemije korona virusa, mnoge nisu održane.

Kruna dobre saradnje između lokalne samouprave i turističke organizacije doprinela je da se na području opštine organizuje čak 15 manifestacija sa tendecijom da ih bude i više. Namera je da svako naselje ima svoju manifestaciju. Na ovaj način za kratko vreme, na jednom mestu prikazujemo sve što Homolje ima. Najznačajnija manifestacija u Žagubici koja se organizuje krajem juna je Sabor Vrela Homoplja sa više od 1.000 učesnika i oko 10.000 gostiju“ istakao je Vladan Lazić, direktor TO Žagubica.

Aktivnosti turističkih poslenika u Žagubici u narednom periodu biće usmerene ka povećanju smeštajnih kapaciteta i poboljšanju ponude gazdinstava u selima, kao i na edukaciji meštana koji su se odlučili da se bave seoskim turizmom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *