Povećan broj pacijenata u Hitnoj službi

0
BOR -Vremenske prilike koje su obeležile prethodni mesec bile su poprilično nestabilne.Česta smena sunca i kiše, kao i velike temperaturne razlike, generalno loše utiču na zdravlje i opšte stanje ljudi, te su mnogi osetili posledice promenljivog vremena. S prvim danima juna vreme se stabilizovalo, ali je donelo i topli talas pa dnevna temperatura već dostiže i 30. podeljak Celzijusove skale. Bez obzira da li spadate u kategoriju hroničnih bolesnika, osetljivih osoba ili ste dobrog zdravlja, neophodno je pridržavanje određenih pravila i saveta, kako bi ste izbegli zdravstvene tegobe.
Vrućine tek predstoje,a broj pacijenata koji su se za pomoć obratili Hitnoj službi borskog Doma zdravlja već sada je u porastu- dnevno i do 40 slučajeva “ , kaže doktor Miroslav Dobrosavljević.
Za lakše podnošenje visokih temperatura lekari građanima savetuju da se pridržavaju uputstava o načinu ishrane, odgovarajućem unosu vode i napitaka, zaštiti od spoljnih uticaja u boravišnom i radnom prostoru, a posebno na otvorenom, i doziranoj fizičkoj aktivnosti.
Stručnjaci ukazuju da je neophodno da se više odmaraju oni koji spadaju u grupu takozvane osetljive populacije – deca, omladina, trudnice, stari, oboleli od hroničnih bolesti.
Saveti i preporuke stručnjaka su opšte poznati, ali se neretko ponašamo neodgovorno prema svom zdravlju, a onda trpimo posledice. Borani kažu da im vremenske prilike zadaju probleme, ali se pridržavaju pravila i prilagođavaju vremenskim uslovima.
[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2so3z8″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *