Povećan broj zahteva za jednokratnu novčanu pomoć u Majdanpeku

0

Od 20,8 miliona dinara, koliko je iz prošlogodišnjeg opštinskog budžeta preneto Centru za socijalni rad Majdanpek, za isplatu jednokratne novčane pomoći utrošeno je 13,8 miliona dinara. Od tog iznosa odobrena su 874 zahteva, koja su se uglavnom odnosila na  podmirenje egzistecijalnih potreba, lečenje, troškove sahrane, ishranu, kao i nabavku personalne dokumentacije.

MAJDANPEK – U prošloj godini na adresu Centra za socijalni rad opštine Majdanpek stiglo je 486 zahteva za ostvarivanje prava na  novčanu socijalnu pomoć. Prema rečima Vesne Tričković, direktora ove ustanove, to je značajno manji broj u odnosu na nekoliko prethodnih godina.

Primera radi, 2017.godine na našoj evidenciji bilo je više od 700 korisnika novčane socijalne pomoći. S druge strane, ono što  primećujemo je povećan broj zahteva za jednokratnu novčanu pomoć. Tokom prošle godine primili smo 1.220 takvih zahteva, od kojih smo  pozitivno rešili 874. Zahtevi se uglavnom podnose za podmirenje osnovnih životnih potreba, lečenje, ishranu, nabavku personalne dokumentacije, ali i troškove sahrana“, kaže Vesna Tričković.

Za realizaciju programa Centra za socijalni rad opštine Majdanpepk iz budžeta lokalne samouprave, u prošloj godini, bilo je izdvojeno 20,8 miliona dinara od čega je više od 13  miliona utrošeno za isplatu jednokratnih novčanih pomoći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *