Povećana potrošnja vode u Boru

0

BOR – Snabdevanje Bora vodom za piće tokom ovih vrelih letnjih dana je uredno. Vode ima dovoljno na svim izvorištima, a iako je potrošnja zbog visoke temperature povećana, restrikcije za sada nisu planirane.

„Što se tiče potrošnje vode, ona je kao i svakog leta uvećana, ali Vodovod Bor ima dovoljnu količinu vode. Trenutno u  Bor dolazi oko 355 do 360 litara u sekundi vode, a oko 200 litara u sekundi vode upumpavamo i punimo akumulaciju Borsko jezero. Potrošnja vode je povećana u prigradskim naseljima: Malom Krivelju, Kriveljskoj Banjici, Oštreluj, Slatini, Boru dva, naselju Borsko jezero, ali Vododvod ima dovoljnu količinu vode i bez restrikcija može da izdrži ovaj vrući nalet“,  kaže Goran Topalović, v.d. direktora JKP „Vodovod“ Bor.

Sva četiri izvorišta sa kojih se Bor snabdeva vodom nesmetano funkcionišu. Uz uredno snabdevanje grada, delom vode puni se i akumulacija Borskog jezera.

„Aktivna su sva četiri izvorišta: Bogovina sa 150, Zlot sa 250, Surdup oko 55, jedino je Krivelj malo oslabio i on se kreće od 35-40 litara u sekundi. Sa tom količinom uspevamo da snabdemo grad i višak vode od 200 litara u sekudi obezbedimo za punjenje akumulacije Borskog jezera“, kaže Goran Topalović, v.d. direktora JKP „Vodovod“ Bor i dodaje da je voda za piće hemijski i bakteriološki ispravna, a u funkciji su i sve javne česme.

Voda se redovno hloriše, a kvalitet se kontroliše u Zavodu za javno zdravlje u Zaječaru, koji potvrđuje da je voda koju piju Borani ispravna.

Povećana potrošnja vode u Boru, 30. jun 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=4dwSnxFq7Lk

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *