Povećava se interesovanje za vakcinaciju

BOR-Od početka masovne  imunizacije protiv korona virusa do danas je na dva punkta u Boru vakcinisano  blizu 1.480 građana, najviše kineskim cepivom. Kod vakcinisanih građana nije bilo nikakvih problema i neželjenih reakcija.

U frižiderima Doma zdravlja u Boru ima još oko 870 doza vakcine, što je dovoljno za dva dana. S obzirom na to da mogu da se vakcinišu i građani koji se nisu prijavili preko portala eUprava, a u zavisnosti od daljeg interesovanja, biće naručena nova količina“, rekla je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Građani su zadovoljni uslovima na punktovima za imunizaciju i smatraju da je je vakcinacija jedini pravi i najefikasniji način zaštite od virusa korona.

Uskoro se očekuje da u Dom zdravlja stigne nova količina Fajzerove vakcine, ali za Sputnjikovu se još ne zna, iako i za nju vlada veliko interesovanje.

„Za Sputnjikovu u Dom zdravlja u Boru je stiglo uputstvo i sertifikat, ali ne i vakcina, dok se za Fajzerovu očekuje nova količina, pre svega, za revakcinaciju. Ovo cepivo je primilo 75 Borana , najviše radnika zaposlenih u zdravstvu“, dodala je dr Vesna Radosavljević.

Punk za imunizaciju u Klubu za stara lica u Penzionerskoj ulici radi od osam do 18, a u Domu zdravlja od osam do 15 sati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *