Požar u kući u borskom naselju GHI

BOR – U požaru koji je jutros oko osam sati izbio u privatnoj kući u naselju GHI u Boru izgoreo je tavan i četiri prostorije.

Pripadnici borske vatrogasne jedinice uspeli su da lokalizuju i ugase požar. Srećom, od šestoro ukućana niko nije povređen, ali je materijalna šteta ogromna.

„Jutros sam odveo ćerkino dete u jaslice, malu bebu jer je ona radi, a kada sam se vratio video sam da je suvu lamperiju zahvatila vatra, najverovatnije od dimnjaka ili od kotla za grejanje.  Odjednom je sve počelo naglo da gori. Probali smo nešto da uradimo, ali nismo uspeli da ugasimo vatru i pozvali smo vatrogasce. Izgorelo mi je sve što imam. Nameštaj u , četiri sobe, sve je izgorelo. Sada nemam gde. Srećom uspeli smo svi da izađemo, tu je bilo još jedno malo dete od deset godina i moja žena koja je invalid. Sada više nemamo ništa. Sve što smo gradili ceo život je izgorelo.“ – kaže Zoran Bogdanović, vlasnik kuće.  

Uzroci požara se još uvek ispituju, a prema nezvaničnim informacijama problem je bio neispravan dimnjak.

U odeljenju za vanredne situacije apeluju na građane koji nisu priključeni na centralno grejanje, da redovno proveravaju i čiste dimnjake od čađi, kako se ne bi desilo da dođe do požara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.