Pravna pomoć za žrtve porodičnog nasilja

0
BOR – Od formiranja Mreže advokata specijalizovanih za pružanje besplatne pravne pomoći žrtvama porodičnog nasilja u Srbiji, 18 žrtava porodičnog nasilja dobilo je besplatnu pravnu pomoć, medju njima i dva muškarca – istakla je Nataša Tošić, advokat  Mreže koja je u maju prošle godine uspostavljena  u 22 grada u Srbiji kao vid podrške žrtvama nasilja u porodici. Ona je ukazala da je nasilje pojava koja pogađa pre svega najslabije i iznela podatak da je najdominantniji oblik nasilja psihičko i emocionalno nasilje, ali da postoji i seksualno nasilje, koje se najteže prepoznaje i o kome se najviše ćuti.
Besplatna pravna pomoć, u okviru projekta koji finansira USAID u saradnji sa Savetovalištem protiv nasilja u porodici, podrazumeva savetodavni rad od trenutka kada žrtva potraži pomoć do završetka celokupnog procesa pred sudovima.
Da bi žrtva porodičnog nasilja ostvarila pravo na besplatnu pravnu pomoć, potrebno je da prvo kontaktira Savetovalište protiv nasilja u porodici i za sve pravne konsultacije i pomoć će biti upućena na nekog od advokata najbližih njenom mestu prebivališta. (0800011011 besplatan poziv).
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2eq8kz“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *