Pred odbornicima u Boru budžet za ovu i narednu godinu

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora odlučivaće na desetoj sednici, koja je zakazana za 26. decembar u devet sati, o 29 predloga odluka koliko je na dnevnom redu.

Najznačajnije odluke su o rebalansu budžeta za 2019. godinu i budžetu grada Bora za narednu godinu. Rebalansom su predviđena izvesna umanjenja, tako da on sada iznosi dve milijarde i 84 miliona dinara uz dodatnih 68 miliona iz ostalih izvora. Kako se prethodno čulo na sednici Gradskog veća budžet je potpuno likvidan i nema nikakvih zaduženja.

Predlog budžeta za narednu godinu prošao je kroz javnu raspravu i njime je predviđeno približno tri milijarde dinara prihoda iz sopstvenih sredstava, uz dodatnih uz dodatnih 230 miliona dinara predviđenih iz ostalih izvora sredstava, odnosno od projekata. Oko 700 miliona dinara, planirano je za saobraćajnu infrastrukturu, zatim za zaštitu životne sredine oko 134 miliona dinara, a između ostalog predviđeno je i po 30 miliona dinara za subvencije socijalno ugroženim porodicama za plaćanje komunalnih usluga i za sufinansiranje skupština stanara koje žele da unaprede energetsku efikasnost zgrada spoljnom izolacijom. Planirano je i  povećanje sredstava koja se izdvaju za sport sa 45 na 60 miliona dinara.

Na dnevnom redu su između ostalog i predlozi o imenovanju dosadašnjeg v.d. direktora Muzeja rudarstva i metalurgije Nebojše Dimitrijeviće na mesto direktora ove ustanove, smanjenju broja odeljenja u Gradskoj upravi sa deset na devet, čime je predviđeno ukidanje Odeljenja za planiranje i razvoj, a zaposleni u njemu biće raspoređeni na druga radna mesta, dok će poslovi kojima se ono bavilo biti povereni Javnom preduzeću za stambene usluge Bor, kao i izmene i dopune planova poslovanja pojedinih javnih preduzeća i subvencijama. Pred odbornicima će biti i odluka o povećanju broja zaposlenih u javnom sektoru u Boru čime se stvaraju uslovi za prijem radnika u predškolskoj ustanovi Bambi koji će raditi u novom obdaništu u Novom gradskom centru.

Radio i Televizija Bor direktno će prenositi desetu sednicu Skupštine grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *