Predlog odluke o zabrani prolaska teških kamiona kroz Bor

BOR – Problem sa prolaskom teških teretnih kamiona kroz glavne ulice Grada Bora koji je poslednjih godinu dana sve uočljiviji, mogao bi uskoro da bude rešen. Ukoliko odbornici Skupštine grada na narednoj sednici usvoje predlog odluke Gradskog veća o kretanju teretnih vozila, na teritoriji grada Bora biće zabranjen saobraćaj teretnih vozila težih od 12 tona ili skupa ovakvih vozila. Ona će morati da koriste druge pravce odnosno postojeću teretnu obilaznicu za ulazak u kompaniju Ziđin.

Iz ove odluke moći će, na zahtev, da budu izuzeti teški kamioni u slučajevima kada dopremaju energente do benzinske pumpe ili robu do marketa, zatim vozila auto škola i vozila koja idu na tehnički pregled. Takođe iz ove odluke izuzeta su komunalna, vatrogasna, vojna, policijska i vozila šlep službe.

Cilj je povećanje bezbednosti i zaštita imovine Grada Bora, s obzirom na to da je deo saobraćajnica koje su skoro rekonstruisane već oštećen prolaskom teških kamiona. Konačnu reč o ovoj odluci daće odbornici Skupštine grada na narednoj sednici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *