Predstava “Kazabalkan” zatvara ovogodišnje Zoranove dane

ZAJEČAR – U zaječarskom pozorištu, čitajućim probama počelo je postavljanje predstave “Kazabalkan”, koju će po motivima teksta Gorana Stefanovskog adaptirati i režirati Irfan Mensur.

Za mene je veliko iznenađenje i velika radost što radim ovaj tekst koji je kod mene u rukama od 1997. godine. Spletom silnih okolnosti je došao meni u ruke i ja ga čuvam do dana današnjeg i onda sam ga ponudio zaječarskom pozorištu. Oni su prihvatili, pre svega zbog imena velikog pisca, a onda zato što i meni veruju, a podesilo se i da apsolutno imaju podelu u svom pozorištu, tako da nećemo morati da zovemo gostujuće glumce“, rekao je Irfan Mensur.

U predstavi igraju: Miloš Đuričić, Vujadin Milošević, Miloš Tanasković, Predrag Grbić, Nataša Petrović, Viktorija Arsić i Ivana Bartunjek. Rad na „Kazabalkanu“ počeo je čitajućim probama i nakon letnje pauze biće nastavljen 1. septembra. Miloš Đuričić, glumac i umetnički direktor zaječarskog pozorišta, rekao je da ova predstava praktično nije pomerena zbog epidemije, da je počela sad, a završiće se na jesen do početka Zoranovih dana.

Srećni smo što smo uspeli da započnemo u zadatom roku. Irfan je tu, naš stari prijatelj, za 12 godina, ovo je peta predstava na kojoj radi u Zaječaru i od njega mnogo očekujemo. Mi smo tu, naš ansambl je spreman i oran za posao, tu su i nove, mlade snage, tako da idemo dalje i pravimo se kao da ništa nije bilo.“

Mlade snage koje Đurčić pominje predstavlja i zaječarka Ivana Bartunjek koja se nakon završene akademije vratila u svoj rodni grad.

Ja sam dosta dugo ovo čekala, ja sam posle akademije negde se posvetila nastavku studiranja i baš jedva čekala da se ponovo vratim ovde, tako da sam baš jako srećna i drago mi je da je to baš predstava koju režira Irfan“.

Muziku je komponovao Aleksandar Sanja Ilić, scenografiju radi Mirko Stokić, a kostime Gorica Savić Ilić i Mirjana Stanojević. Predviđeno je da se ovom predstavom zatvori ovogodišnji, 29. pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića“ čiji konačan termin još nije određen.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *