Predstavljen Nacrt polaznih osnova za otkup imovine i preseljenje Krivelja

Predlog Nacrta polaznih osnova za otkup imovine i preseljenje na području katastarske opštine Krivelj je završen i ovaj dokument je prezentovan meštanima. Oni će imati priliku da u narednom periodu daju predloge za izmenu ovog dokumenta.

BOR – Meštanima mesne zajednice Krivelj pored Bora, predstavljen je, na javnom zbor, Nacrt polaznih osnova za otkup imovine i preseljenje na području katastarske opštine Krivelj.

Ova selo je direktno ugroženo rudarskim radovima kompanije Srbija Ziđin Koper i zbog proširenja kopa „Veliki Krivelj“, nekoliko godina se već planira potpuno preseljenje na novu lokaciju. Nacrt dokumenta koji je predstavljen podrazumeva, između ostalog, izjednačavanje meštana koji se nalaze u direktnoj i indirektnoj zoni uticaja rudnika koje će definisati poseban plan prostorne namene za ovo područje. Mesto za preseljenje je definisano na lokaciji Trujkanov potok, gde su na 20 kvadratnih kilometara zabranjena rudarska istraživanja. Oni koji budu želeli da se presele, dobiće zemlju i novac za izgradnju objekta iste veličine koji poseduju u Krivelju. 

Ukoliko imaju primedbe ne Nacrt koji je predstavljen, meštani mogu da ih dostave mesnoj zajednici, oni će biti razmotreni i ukoliko je moguće ući će u ovaj dokument.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.