Preporuka za čitanje tokom leta

BOR – Knjiga je, kao čovekov najbolji prijatelj, uvek dobrodošla, bilo da je vreme jesenje i tmurno pa nam treba da popravi raspoloženje ili kada su dani dugi i vreli, da upotpuni vreme odmora i opuštanja. Samo treba odabrati onu pravu.

Ustaljeni žanrovi su epska fantastika, ljubavni i krimi trileri, istrorijske priče i stripovi. U poslednje vreme dominira takozvana stvarnosna proza, koja za temu ima svakodnevni život običnog čoveka. Rado je čitana i skandinavska književnost, koja je po svom mentalitetu i smislu za humor veoma bliska našem čitaocu, a moja preporuka su knjiga „Čovek po imenu Uve“, Fredrika Bakmana, zatim serijal knjiga o Hariju Huleu, koji piše Ju Nesbe, što predstvlja dobar mix štiva koje su pisali Agata Kristi i Žorž Simenon, vrlo spretan i duhovit detektivski roman. Od domaćih pisaca, preporuka su popularni Ante Tomić, Vedrana Rudan, Emir Imamović Pirke, Dejan Stojković„, kaže Vesna Tešović direktor Narodne biblioteke u Boru.

Osim preporučenih knjiga, borska biblioteka ima bogat knjiški fond gde svaki čitalac može da pronađe nešto za sebe, a tokom leta je na raspolaganju svojim članovima svakog radnog dana od 7 do 15 časova. 

Preporuka za čitanje tokom leta, 01.jul 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *