Preventivni pregled sluha iskoristilo tridesetak Borana

BOR – Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju pokrenulo Ministarstvo zdravlja, nastavljena je i u Opštoj bolnici u Boru. Za besplatan pregled, tokom kojeg su zdravstveni osiguranici i lica bez osiguranja bez uputa, mogli da provere sluh kod lekara specijaliste za ORL, i ovog puta, vladalo je veliko interesovanje.

Od jutros je pregledano 29 pacijenata. Ukupno do sada smo pregledali preko 2100 pacijenata od toga 35 je bilo bez zdravstvene knjižice”, rekao je dr Goran Bogdanović, pomoćnik direktora za medicinska pitanja Opšte bolnice Bor.

U okviru pregleda rađena je audiometrija, a bez obzira na veliko interesovanje građana za ovaj pregled, na šalteru ORL službe, nije bilo gužve. Za brzu i efikasnu terapiju od presudne važnosti je rano otkrivanje bolesti. Zato su besplatni preventivni pregledi od velikog značaja, kako za zdravlje pojedinca, tako i za zdravlje nacije.

Prvenstveni cilj je da se otkrije bolest u početnom stadijumu ali i da se onima koji nemaju zdravstveno osiguranje izađemo u susret da i oni mogu da se pregledaju”, dodao je dr Goran Bogdanović, pomoćnik direktora za medicinska pitanja Opšte bolnice Bor.

Osim pacijenata koji već imaju problem sa sluhom, priliku da provere zdravlje iskoristili su i oni koji sumnjaju na oštećenje ovog čula.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *