Preventivni pregledi u borskom Domu zdravlja

U 170 domova zdravlja u Srbiji tokom vikenda organizovani su besplatni preventivni pregledi. Borani su imali mogućnost da provere faktore koji utiču na kardio vaskularna oboljenja i dijabetes.

BOR – Besplatni preventivni lekarski pregledi organizovani su i ovog vikenda u borskom Domu zdravlja. Građani su bez zakazivanja mogli da urade osnovni pregled koji podrazumeva merenje telesne mase, izračunavanje stepena uhranjenosti, merenje krvnog pritiska i laboratorijske testove određivanja glikemije, glikoziranog hemoglobina i Lipidnog statusa.

S obzirom na to da na većinu ovih promenljivih faktora može da se utiče, njihova provera je od velikog značaja za prevenciju kardio vaskularnih oboljenja ili dijabetesa, kažu u borskom Domu zdravlja. Država je ovi preglede organizovala u 170 domova zdravlja u Srbiji i na ovaj način se ukazuje na značaj prevencije u medicini.

Ovo je treći krug preventivnih pregleda, a do sada su rađeni ultrazvuk dojke, PSA test, pregledi štitaste žlezde, kao i kontrola glukoze, triglicerida i holesterola u krvi, a slični pregledi biće organizovani i u narednom periodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.