Prijavljivanje upravnika za program unapređenja energetske efikasnosti u zgradama

0

BOR-U sklopu izrade predstudije projekta unapređenja energetske efikasnosti stambenih zgrada u Boru, upravnici stambenih zajednica mogu da se prijave za učešće u ovaj program. Prijavljivanje traje do 10.oktobra na sajtu ili šalteru Javnog komunalnog preduzeća za stambene usluge.

Poboljšanjem energetske efikasnosti zgrada ostvaruju se uštede energenata u grejnoj sezoni, kojim može da se finansira izolacija zgrada“, rekla je Anabela Stojanović, koordinator prinudne naplate.

U zavisnosti od uslova i stanja svake zgrade biće utvrđeni neophodni radovi koji obuhvataju, između ostalog spoljnu izolaciju, uređenje zajedničkih prostorija, a  sve u cilju uštede energenata za grejanje u sezoni.

Građani neće imati dodatne troškove. Neće plaćati radove, ali  neće im se povećati račun za grejanje“, dodala je Anabela Stojanović.

Sa druge strane, građani dobijaju mnoge pogodnosti, jer će im stanovi biti topliji, povećava se njihova vrednost, a u letnjem periodu neće morati dodatno da rashlađuju prostorije. Projekat unapređenja energetske efikasnosti zgrada, za sada će obuhvatiti 70 stambenih zajednica, a radovi bi trebalo da počnu na proleće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *