Prilagođavanje trotoara osobama sa invaliditetom

BOR- U cilju kvalitetnijeg života osoba sa invaliditetom, grad Bor je na raznim lokacijama prilagodio  prelaze, tzv spuštene trotoare, koji će tim građanima omogućiti pristup raznim institucijama. Ovo prilagođavanje javnih površina osobama sa invaliditetom i majkama sa dečijim kolicima je planirano na ukupno 57 lokacija u gradu.  Očekuje se da će posao biti završen, ukoliko vremenski uslovi dozvole, do kraja novembra.

Drugi aktuelan posao je veoma značajan, pre svega, za vozače.  U sklopu rekonstrukcije ulice Moše Pijade u Boru po sredini  ove saobraćajnice su postavljeni i katadiopteri, odnosno svetleći elementi koji noću usmeravaju vozače.

“Ovi svetleći elementi su i te kako značajni za vozače noću, jer im osvetljavaju sredinu puta. Katadioptere ugrađuju I u drugim gradovima Srbije i  pokazali su se kao dobro rešenje”, rekao je Slaviša Frišković, direktor JKP za stambene usluge u Boru.

Ulica Moše Pijade je prva saobraćajnicama u Boru osvetljena na ovaj način, a naredne godine u planu je da se posao nastavi i u drugim frekventnim dvosmernim ulicama kao što su Nikola Pašić i Treći oktobar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *