Prioritet čišćenje snega sa seoskih saobraćajnica

BOR – Viša temperatura uticala je da i u Boru počne otapanje snežnog pokrivača. Iz tog razloga borski komunalci i prvog dana vikenda nastavili su čišćenje ulica i trotoara u pojedinim delovima grada, kako bi uklonili ostatke otopljenog snega.

U gradu imamo sporadičnih intervencija da bi se kaša skinula. Već nekoliko dana intervencije u gradu su jako smanjene, jer je najveći deo grada očišćen od kaše i sve ulice su prohodne. Ostale su pojedine uličice gde po pozivima još intervenišemo, i danas smo par puta intervenisali. Čistimo kašu i sa trotoara mada je ona uglavnom očišćena“, kaže Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3. oktobar“ Bor.

Veći deo mehanizacije JKP „3. oktobar“ upućen je u borska sela, gde i dalje, zbog veličine i razuđenosti samih seoskih mesnih zajednica, na pojedinim saobraćajnicama ima snega.

Što se tiče mesne zajednice Zlot, tamo se već sedmi dan radi i očekujemo da se u toku dana završi čišćenje. Zlot je velika mesna zajednica sa najvećom putnom infrastrukturom i da nije bilo moguće očistiti sve odjednom. Postoji nekoliko puteva gde ćemo pokušati da očistimo sneg, ali konfiguracija je takva da je teško očistiti baš sve prilaze kućama u selu. Ostaju nam danas aktivnosti u mesnim zajednicama Metovnica, Bučje, Luka i Tanda i imamo jednu radnu mašinu na Borskom jezeru i polako se situacija i sa selima završava. Glavni putni pravci su već očišćeni, ostaje nam još dan dva rada u Tandi i Luki. Možda sporadično ima još ponegde snega ali s obzirom na visinu snežnog pokrivača koja je bila u pojedinim delovima i do dva metra, sneg je ipak brzo očišćen. Mašine su na čišćenju svih reona bile angažovane skoro nedelju dana i sada sa olakšanjem mogu da kažem da je najveći deo poslova završen“, dodao je  Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3. oktobar“ Bor.

Zbog više temperature najavljene za naredne dane, očekuje se intenzivnije otapanje snega, što u večernjim satima može stvarati poledicu, pa će borski komunalci po potrebi ponovo posipati so na saobraćajnice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *