Pripreme borskih maturanata za završni ples

BOR – Završetak školovanja borski maturanti i ove godine obeležiće defileom i zajedničkim plesom na platou Doma kulture. Za ovogodišnji nastup na gradskom trgu, stotinak đaka već mesec i po dana, uz pomoć profesora fizičkog vaspitanja, uči korake četiri različite igre.

„Počećemo sa Engleskim valcerom, biće tu i latinoamerički Ča, ča, ča, onda ćemo igrati Pingvin kolo i završiti sa Starom vlajnom“, kaže Dragan Đorđević, profesor fizičke kulture MEŠ Bor i dodaje da se nada da će maturski ples lepo izgledati s obzirom na veliko interesovanje maturanata, bez obzira na sve obaveze koje imaju. Prema njegovim rečima najveće interesovanje đaci su pokazali za Ča ča ča.

Učenici završnih razreda su se, iako opterećeni obavezama pred kraj godine i upisom na fakultet, rado odazvali pozivu da nauče da plešu i igraju narodna kola. Kako kažu svi plesovi su lepi, a poseban je osećaj što u završnom maturskom plesu igraju zajedno. Značajna im je kako kažu i pomoć profesora, da ceo nastup protekne u najboljem redu.

Nakon tradicionalnog defilea ulicom Moše Pijade, pretposlednjeg dana maja od 19 časova, 50 plesnih parova, učenika završnih razreda borskih srednjih škola odigraće na platou Doma kulture zajednički maturski ples. Nakon tačaka kojima će se predstaviti svaka škola, maturanti će moći da uživaju i u koncertu pop pevača Željka Vasića, koji od 20 časova pod pokroviteljstvom opštine Bor, organizuje Borski centar za kulturu.

Pripreme borskih maturanata za završni ples , 17. maj 2017 (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.