Pripreme za nove padavine

MAJDANPEK – Iako aktuelne vremenske prilike, praćene snegom, ne ugrožavaju normalno funkcionisanje života u opštini Majdanpek, danas je zasedao Štab za vanredne situacije kako bi razmotrio spremnost svih vitalnih službi za delovanje u slučaju većih snežnih padavina najavljenih za naredne dane. Putni pravci u opštini Majdanpek čiste se po prioritetu i kako se čulo trenutno je jedino neprohodan put od Majdanpeka prema Donjem Milanovcu, preko Omana, pa je putarima naloženo hitno čišćenje, kako bi se, pre svega, omogućio prilaz dalekovodu za rezervno snabdevanje strujom Donjeg Milanovca i okolnih naselja. Prema rečima odgovornih i u Donjem Milanovcu, kao i u Majdanpeku, sneg koji od juče pada ne ugrožava nijednu vitalnu, gradsku funkciju. 

Predsednik Opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Dragan Popović rekao je da je zadovoljan zimskim održavanjem, delom zahvaljujući i pomoći Rudnika bakra Majdanpek, ali da  se mora pojačati rad zimskih službi, posebno u najudaljenijim delovima opštine.

Što se daljinskog grejanja tiče trenutno nema problema, kao ni u vodosnabdevanju, sem u slučaju zgrade B3 u Majdanpeku, koja inače mesecima ima problema sa snabdevanjem vodom. Hitna medicinska, kao i sve druge službe, u potpunosti su spremne da odgovore eventualno vanrednim vremenskim prilikama, koje meteorolozi najavljuju do kraja nedelje, čulo se na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *