BOR – Iako je na snazi vanredno stanje, Ministarstvo prosvete je osim online nastave za učenike organizovalo i izradu testova probnog završnog ispita elektronskim putem. Proba male mature biće realizovana od 22. do 24. aprila.

Za sve učenike koji imaju mogućnosti kada je u pitanju online učenje, biće realizovana izrada testova probnog završnog ispita elektronskim putem. Učenici će raditi testove od 22. do 24. aprila i to: 22. iz srpskog jezika, 23. iz matematike i 24. aprila kombinovani test. Biće dostupni učenicima od 8 do 20 sati. Testovi neće biti ocenjivani, ali preporuka je da svi učenici koji su u mogućnosti odrade probu male mature kako bi stekli pravu sliku o tome koliko znaju i bolje se pripremili za polaganje završnih ispita, kaže Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih škola.

„Za sada se razmatra i  mogućnost polaganja završnog ispita elektronskim putem, ali sve zavisi od toga kada će se završiti vanredno stanje u zemlji„, kaže Petković.

Odeljenske starešine imaju obavezu da sve detalje u vezi polaganja probnog završnog ispita, registracije na sajtu i korišćenju aplikacije, proslede učenicima i roditeljima, naglasio je Petković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *