Problemi meštana Slatine pored Bora zbog novog rudnika

0

BOR – Problemi sa kojima se suočavaju stanovnici borske mesne zajednice Slatina zbog rudarskih radova kompanije Ziđin Majning, bili su glavna tema razgovora predstavnika žitelja Slatine i lokalne samouprave.

Kako je rečeno na sastanku, postoje veliki problemi na putevima, koji su neprohodni, zbog pojava klizišta i prolaza teških kamiona, zatim zbog izgradnje brana za jalovišta, gde se osim klizišta formiraju mala jezera koja uništavaju okolne površine koje nisu otkupljene i uništavaju potoci. Takođe, postoji i problem sa eksproprijacijom zemljišta, jer se preko advokatskih kancelarija nudi znatno manja vrednost za zemljište od one koja je predviđena zakonskim odredbama.

Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, rudarska inspekcija je bila na terenu, dat je rok za rešavanje pojedinih problema i ocenio da je do sada najveća kočnica bila nedostatak konkretnih razgovora meštana sa kompanijom Ziđin. Ove nedelje će i predstavnici lokalne samouprave izaći na teren, a Grad Bor će preduzeti sve što može u svojoj nadležnosti da pomogne meštanima, a o problemima će obavestiti i nadležna ministarstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *