Projekat „SKAR“ u Tehničkoj školi u Boru

0

BOR – Članovi Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, uz podršku Ambasade SAD – a i Fulbrajt Alumni Programa, realizuju projekat „SKAR“, „Sakupljaža, kalkulaža, ambalaža, reciklaža“. U realizaciji projekta učestvuje deset  škola u Srbiji, među kojima i Tehnička škola u Boru.

Tehnička škola u Boru potpisala je protokol o međusobnoj saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu, kao jedna od deset škola u Srbiji. Tehnička škola u Boru je uključena u veliki broj projekata, a krajnji rezultat biće formiranje Naučnog kluba učenika Tehničke škole, što će, verujem, doprineti da svi učenici iz borskih osnovnih i srednjih škola budu promoteri nauke na jedan lepši način„, rekao je Vladimir Stanković direktor Tehničke škole u Boru.

Projekat „SKAR“ sadrži nekoliko aktivnost: obrazovanje školskog tima koji će činiti učenici predvođeni profesorom, organizovanje radionica, posetu reciklažnim postrojenjima i održavanje finalne konferencije u Novom Sadu.

Cilj projekta „SKAR“ je da se informiše školska javnost o tome koliko je važno da adekvatno upravljaju reciklažom, odnosno reciklažnim otpadom, a na kraju projekta oni će imati uvid i u to kolika je finansijska korist recikliranja na dobar način„,  rekla je Bojana Zoraja, asistent na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Po završetku projekta „SKAR“, Tehnička škola u Boru dobiće sertifikat o učešću i biće kandidat za buduće projekte iz oblasti upravljanja otpadom i zaštite životne sredine.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/zRrezMRuil0″ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *