Promocija knjige Vanje Bulića „Teodorin prsten“ u Majdanpeku

MAJDANPEK – Na književnoj večeri u Centru za kulturu Majdanpek, novinar i pisac Vanja Bulić predstavio je svoj najnoviji roman „Teodorin prsten“.

Kroz ovaj triler, u kojem se prepliću tajne iz prošlosti i sadašnjosti provlači se legenda vezana za prsten vizantijske princeze, potom srpske kraljice Teodore, majke Dušana Silnog, koja kaže da će staviti omču oko vrata, svako onaj ko ga stavi na ruku.

Zbog novinarskih i istraživačkih avantura svog glavnog junaka Novaka Ivanovića, autor je ovaj roman nazvao i svojevrsnim omažem novinarstvu kojeg više nema.

Godinama sam radio u brojnim pisanim i elektronskim medijima kao novinar i tim pre mi je neverovatnije da u današnje vreme novinari dolaze u redakcije, u 10 sati, ukucaju karticu, u 17 časova se odjave, čime se završava njihov posao za taj dan. Sećam se dana u „Dugi“ kada nas je urednik čim završimo neki tekst terao na ulicu, jer, za razliku od redakcije, tamo se uvek nešto dešava“, objašnjava suštinu ovog poziva, Vanja Bulić, novinar i pisac.

Pre priče o „Teodorinom prstenu“ Vanja Bulić se zanimljivim kazivanjem osvrnuo hronološki i na svoje prethodne romane, „Simeonov pečat“, „Viza za nebo“, „Dušanova kletva“ i druge, koje je, na kraju promocije, majdanpečka čitalačka publika mogla da kupi po promotivnim cenama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *