Promocija „Razvitka“ na Romulijani

ZAJEČAR – Na kasno-antičkom lokalitetu Feliks Romulijana predstavljen je novi broj časopisa „Razvitak“. „Razvitak“ je odnedavno dobio novog glavnog i odgovornog urednika, a ovaj časopis izlazi još od 1961. godine. Nakon pozdravne reči Vujadina Miloševića, direktora Narodnog muzeja Zaječar, Vladimir Đuričić, direktor Ustanove „Zoran Radmilović“, izrazio je zadovoljstvo što je „Razvitak” opstao i ponovo našao svoju dušu.

Glavni i odgovorni urednika časopisa Vlasta Mladenović rekao je da 263. broj pored ostalog donosi značajne priloge književnih stvaralaca iz ovog dela Srbije ili tekstove koji su tematski vezani za ovaj kraj, priloge iz istorije, bibliografiju za deset poslednjih brojeva.

O časopisu su govorili i Radovan Kalabić, Višeslav Živanović i književnik Živko Nikolić, čija su dela objavljivana u ovom časopisu još od 1976. godine. Nažalost izlazak ovog broja je obeležila smrt Tome Mijovića tako da je već gotov broj preuređen i dodat jedan uvodnik posvećen njemu, a sledeći broj će biti u potpunosti posvećen Tomi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.