Promocija zbirke poezije „Da reči uzalud ne lete“

BOR – U Narodnoj biblioteci u Boru održana je promocija zbirke poezije „Da reči uzalud ne lete“, autora Letice Milovanović, Boranke koja je čitalačkoj publici do sada bila poznata samo po proznim delima.

Ovo je moja prva zbirka poezije, a do sada sam objavila i dva prozna dela. Pesme su u glavnom misaone, nekoliko je ljubavnih i nekoliko duhovnih. Kao što imam običaj da kažem, meni je inspiracija smeštena u oku i uhu, tako da pesme nose poruku da se možda malo više obrati pažnja na međuljudske odnose, u ostalom, čitaoci će i sami pronaći poruku kada budu čitali“, poručila je Letica Milovanović.

Iako je ovo njeno prvo poetsko ostvarenje, izuzetno je akademski zrelo napisano, ocena je Karla Astrahana, glavnog i odgovornog urednika beogradske Izdavačke kuće „Liberland art“.

Letica je jedno veliko iznenađenje. Obično, ljudi kada objave prvu knjigu poezije, ima tu prilično nejasnoća, međutim, ona je čist talenat koji očigledno nije ranije razvijala već tek sada u zrelim godinama. Letica je napisala knjigu koja je zrela, onako akademski „masna“, dobra, i to je nešto što će pružiti zadovoljstvo čitaocima koji vole poeziju. U njenim pesmama ima i doze mistike, po kojoj su i poznati ovi krajevi. Letica Milovanović je napravila jedan iskorak, koji će jako da odzvanja u narednih nekoliko godina“, rekao je Karlo Astrahan.

Zbirku poezije „Da reči uzalud ne lete“ finansirao je Grad Bor u okviru projekta iz oblasti kulture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *