MAJDANPEK – Na novom majdanpečkom groblju u toku su radovi na proširenju, čime će se za narednih godinu, dve rešiti pitanje sahranjivanja.

S obzirom na brdovitu konfiguraciju terena, Javno preduzeće „Vodovod“ u čijoj nadležnosti je održavanje groblja, obratilo se kompaniji Ziđin, koja je ustupila svoju mehanizaciju za krčenje i ravnanje terena, nakon čega će uslediti izrada etaža.

I ovoga puta Rudnik bakra Majdanpek nam je izašao u susret, s  obzirom na to da naše preduzeće ne raspolaže odgovarajućom mehanizacijom za ovakvu vrstu poslova. Nadamo se da ćemo u saradnji sa Opštinom Majdanpek stvoriti uslove za dodatno proširenje groblja prema srednjoškolskom centru, čime bi trajnije bio rešen problem sahranjivanja, imajući u vidu da se tu radi o znatno većoj površini od ove koju trenutno pripremamo“, kaže Slobodan Krajić, v.d. direktora JP „Vodovod“ Majdanpek.

Osim proširenja, na novom groblju, u Majdanpeku aktuelni su i elektro radovi, u cilju stvaranja uslova za postavljanje rasvete, žičane ograde, tzv. pastirice i video nadzora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.