Proslava prvomajskih praznika

BOR – Obeležavanje praznika rada u Boru, i ove godine, počeće  tradicionalnom rudarskom budilicom koja će u šest sati ujutro proći ulicama Bora i Banjskog polja. Za tradicionalni prvomajski uranak na glavnoj plaži Borskog jezera pripremljen je prigodan kulturno umetnički program.

Program na Borskom jezeru počeće u 10 časova prezentacijom turističke ponude opštine Bor i izložbenom postavkom ručno izrađenih suvenira. Od 11 sati na glavnoj plaži program će biti nastavljen nastupom duvačkog orkestra „Bor“, tamburaškog orkestra „Zlatne strune“ i koncertom benda „No limit“. Prvomajska proslava biće završena koncertom Paje Vučkovića i Spiritus movens benda u Muzičkoj školi od 20 časova„, kaže Branko Perić, zamenik predsednika opštine Bor.

Za prvomajsku proslavu na jezeru, ove godine obezbeđen je besplatan autobuski prevoz, sa polascima iz centra grada na svakih pola sata, od 10 do 15 časova i povratnim linijama do 16 sati. Nakon prvomajskog uranka na Borskom jezeru, posetioci će drugog dana praznika moći da obiđu i Zlotsku pećinu, ali i da prošetaju planinom Stol.

Tradicionalno 2. maja biće otvorena Zlotska pećina i svi zainteresovani će moći slobodno da dođu. Drugog maja će biti organizovana i poseta Stolu i manifestacije na planini, tako da pozivam sve sugrađane i goste da dođu i tokom praznika posete i Borsko Jezero, Lazarevu pećinu i planinu Stol„, dodao je Branko Perić, zamenik predsednika opštine Bor.

Kako je istaknuto na sastanku organizacionog odbora, kojem su prisustvovali predstavnici Opštine Bor, javnih i javno komunalnih preduzeća i ustanova, Policijske uprave Bor, Doma zdravlja, Hotela Jezero, preduzeća Bortravel, proslavi prvomajskih praznika, prethodiće sajam etno hrane, tradicionalna „Bakljada“ i kulturno umetnički program, koji će u borskom selu Zlot biti organizovani poslednjeg dana aprila.

Proslava prvomajskih praznika, 27. april 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *