Prve subvencije dobilo 16 poljoprivrednika

BOR-Poljoprivrednim proizvođačima na području Bora podeljena su rešenja za odobravanje subvencija za kupovinu mašina za spremanje stočne hrane. Za ovu meru Grad Bor je izdvojio milion dinara i finansijska sredstva su već uplaćena na račun prvih16 poljoprivrednih proizvođača. Cena kosačice je oko 120 hiljada, sakupljača sena 60 hiljada dinara, a visina subvencije je 60 odsto njihove vrednosti. Poljoprivredni proizvođaći su izuzetno zadovoljni subvencijama Grada Bora.

„Ovo je velika pomoć lokalne samouprave, pre svega, mladima da bi ostali na selu. Subvencija od 60 odsto mnogo znači, pogotovo za mašine koje su veoma stare“, kažu poljoprivrednici koji su dobili ovu značajnu pomoć.

Programom mera podrške poljoprivrednoj politici Grad Bor je prvi put iz budžeta izdvojio finasijska sredstva u visini šest i po miliona dinara za subvencionisanje kupovine poljoprivrednih mašina i opreme. Za ove subvencije je i najveće interesovanje poljoprivrednika.

Važno je da smo mi novac odmah prebacili poljoprivrednicima, a s obzirom na interesovanje, deo novca ćemo prenameniti za ovu meru“, istakao je Ljubiša Repedžić, član Gradskog veća.

Pre tri godine iz budžeta lokalne samouprave za subvencije je bilo izdvojeno sedam i po miliona dinara, a ove tri puta više.

Iz godine u godinu utvrđujemo prioritetne investicije u poljoprivredi koje subvencionišemo. Ova prva mera se pokazala kao veoma značajna, jer su naši sugrađani zainteresovani za nabavku mašina“, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Od ukupno 25 miliona, koliko je planirano za subvencije u poljoprivredi na području Bora, osim za nabavku mehanizacije, deo novca biće izdvojen za kupovinu ovaca, junica, opreme za pčelarstvo i podizanje novih zasada voća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.