Prvo gimnastičko takmičenje u Boru

BOR – U organizaciji Gimnastičkog kluba Bor i Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije, u sali Osnovne škole Branko Radičević u Boru održano je prvo gimnastičko takmičenje u istoriji ovog sporta u gradu bakra. Reč je o prvom kolu regionalnog prvenstva, u kome je nastupalo 70 takmičara iz Niša, Prokuplja, Kruševca, Leskovca, Pirota, Zaječara, Negotina, Knjaževca i domaćeg Gimnastičkog kluba Bor.
„Posle 40 godina prvi put je organizacija ovakvog takmičenja u Boru. Reč je o „C“ programu, samo muška gimnastika. A jeste teško organizovati, znamo svi kakva je situacija u školama, osnovnim i srednjim, kada je reč o spravama. Ovde su nam sve te osnovne škole izašle u susret, i srednja Mašinsko-elektrotehnička, škola u Krivelju i ova koja nam je dala prostor, škola „Branko Radičević“, koja nam je pomogla i oko nameštanja sprava, njihovog dopremanja i ostalo…“, kaže Aleksandar Dinić, trener u Gimnastičkom klubu Bor.
Pehare, medalje i bodove za zbirni plasman u regionalnom takmičenju, sa koga najbolji odlaze na državno prvenstvo u „C“ programu, mladi gimnastičari osvajali su u disciplinama parter, konj sa hvataljkama, krugovi, preskok, razboj i vratilo.
„Najviše volim kozlić i očekujem najveće rezultate. A treniram godinu dana“, kaže mladi borski takmičar Ognjen Mihajlović, dok njegov klupski drug Bogdan Mitić kaže da mu je konj sa hvataljkama omiljena disciplina i da trenira gimnastiku iako njegovi školski drugovi nisu baš mnogo zainteresovani za ovaj sport.
Prvom takmičenju u Boru prisustvovao je i predsednik Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije, profesor doktor Dragoljub Petrović, kome je udruženje profesora fizičkog vaspitanja u Boru uručilo prigodan poklon za doprinos razvoju gimnastike, ali i za dugogodišnji predan rad na Univerzitetu u Nišu, na kome je, do penzije, stručno znanje uspešno prenosio i velikom broju borskih profesora.
„Pravo da vam kažem, gimnastika sad ne može da se svrsta među najvažnije sportove, jer mi imamo tradiciju u nekim drugim sportovima, sasvim drugačijim, pre svega ekipnim. Ali mi se i ne bavimo time da se vratimo u neki vrhunski sport. Mi smo u regionu zaduženi pre svega za masovnost i uključenje gimnastike u školski sport“, kaže profesor doktor Dragoljub Petrović, predsednik Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije.
A posle uspešne organizacije prvog kola, u Gimnastičkom klubu Bor najavljuju i novi uzlet kada je reč o rezultatima, ali u kvalitetu rada, jer početni uspesi od prošle godine obavezuju, a takmičari su upoznali konkurenciju i spremni su za ozbiljan rad u, kažu teškom, ali i lepom sportu.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2n3ag6″ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.