Putevi u Boru prohodni, putari spremni za nove padavine

BOR – Radnici Javnog komunalnog preduzeća „3. oktobar“ probili su smetove na svim putnim pravcima u okolini Bora, tako da su na celoj teritoriji opštine Bor putevi prohodni. Najviše problema bilo je na putevima prema Gornjanu i Bučju, gde su smetovi dostizali dva metra zbog jakog vetra. Ka ostalim selima na teritoriji opštine Bor saobraćaj se odvijao bez većih problema.

„U gradu su poslednje intervencije bile juče, danas smo samo posipali so kako bi sprečili stvaranje leda. Probijen je juče putni pravac prema Gornjanu i on je ostao prohodan, kao i deo puta ka Bučju kod mesta Štubej. U toku je čišćenje rejonskih puteva u Zlotu, Krivelju i Brezoniku, za sutra su planirane mesne zajednice Gornjane i Bučje, a za sredu Luka i Tanda, čime bi u ovom talasu i završili čišćenje ulica, puteva i trotoara. Imamo na zalihama dovoljno soli, oko 230 tona i agregata, tako da smo spremni i za sledeći talas koji se najavljuje krajem naredne nedelje“, kaže Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3. oktobar“ Bor.

Očišćena je i deonica regionalnog puta od Jasikova preko Vlaola do Krivelja, koja je do juče bila neprohodna. Prema podacima Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ u istočnoj Srbiji neprohodni su pravci od Veljkova preko Zaječara do Bučja i od Negotina preko Radujevca i Prahova do Samarinovca.

 

Putevi prohodni, putari spremni za nove padavine, 9. januar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *