Radionice „Bezbednost mladih Bora 2018/2019“

BOR – Učenici osnovnih, srednjih škola i studenti u Boru, prisustvovali su edukativnim radionicama koje u okviru programa „Bezbednost mladih Bora 2018/2019“ na teritoriji grada sprovodi Međunarodna bezbednosna asocijacija ISA Srbije. Reč je edukativnim radionicama za upoznavanje mladih sa bezbednostima, izazovima, rizicima i pretnjama u sredini u kojoj žive.

Međunarodna bezbednosna asocijacija ISA Srbija, koja se bavi istraživanjem u oblasti bezbednosti, uz podršku  Gradske uprave, u Boru sprovodi program edukacije mladih „Bezbednost mladih Bora 2018/2019“. Reč je edukativnim radionicama za upoznavanje mladih sa bezbednostima, izazovima, rizicima i pretnjama u sredini u kojoj žive.

Mladima je prezentovano kako da prepoznaju, prijave i spreče potencijalno nasilje u porodici, na internetu, ulično i školsko nasilje. Jedna od najbitnijih aktivnosti programa je formiranje facebook stranice Bezbednost mladih Bora 2018/2019, gde će svi učenici osnovnih i srednjih škola i borski studenti moći da se registruju i iznesu bezbednosne probleme na koje budu nailazili ili za koje čuju u svom okruženju. Facebook stranicu pratiće Centar za socijalni rad i borska policija, kako bi preventivno delovali i sprečili potencijalne rizike kojima su izloženi mladi u Boru„, kaže Veroljub Petronić koordinator Međunarodne bezbednosne asocijacije ISA Srbija.

Nakon današnje radionice za učenike osnovnih i srednjih škola, i studente, u narednom periodu biće sprovedeno anketno istraživanje čiji će rezultati biti predati na uvid policiji, Centru za socijalni rad i Gradskoj upravi, kako bi sve istitucije bile upoznate sa realnim stanjem i problemima među mladima, istakao je Veroljub Petronić koordinator Međunarodne bezbednosne asocijacije ISA Srbija, a sve u cilju podizanja bezbednosti građana Bora na što viši nivo.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *