Rashlađenje na Borskom jezeru

BOR – Temperatura od 35 stepeni naterala je mnoge da hlad potraže na plažama Borskog jezera. Osim Borana, vikend na popularnom gradskom kupalištu proveli su i gosti iz drugih gradova Srbije ali i iz inostranstva.

Dolazim često na Jezero na kupanje i lepo mi je ovde“ rekao je jedan od najmlađih Borana.

Žao mi je što nema više Borana, koji mogu da uživaju ovde kao mi“, dodao je stariji Boranin.

Neznam kakvi su ljudi, ali priroda je veoma lepa. Volim jezero, sviđa mi se planina i sve je prelepo“, rekla je gošća iz Rumunije.

Osim kupača i drugih izletnika, na Borskom jezeru su vikend proveli i članovi kluba Rock & Ice, koji su čistili jezero od trave koja se pojavila u priobalju.

Počelo je ronjenje i čišćenje trave u privatnoj režiji. Voda je lepa, topla, ali nažalost nema spasilaca. Nadamo se da će ih biti u budućnosti“, dodao je Zvonko Trifunović, sportski direktor kluba Rock & Ice.

Da Borsko jezero nije pogodno samo za kupanje i izlete, potvrdili su i brojni ljubitelji vodenih ali i drugih sportova. Osim za odmor, sport i rekreaciju Borsko jezero za vikend je bilo i idealno mesto za proslavu rođendana. Lepo i toplo vreme dovelo je na Borsko jezero i kampere, pa je popunjenost kampa, kako kažu, trenutno 50 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.