Raspisan javni poziv za sufinanisranje mere samozapošljavanja

BOR-Javni pozivi za dodelu subvencija za sufinansiranje mera samozapošljavanja u Boru i Negotinu i mere iz kategorije teže zapošljivih u Kladovu i Majdanpeku raspisan je danas, na osnovu lokalnih akcionih planova. Zahvaljujući sredstvima iz republičkog i budžeta loklanih samouprava, na poručju Borskog okuga biće zaposleno 58 osoba.

“Gradu Boru je na raspolaganju blizu četiri  miliona, a Negotinu više od dva miliona dinara.  Kladovu je pripalo blizu tri miliona i Majdanpeku četiri , a subvencije su namenjene poslodavcima u privatnom sektoru”, rekla je Lidija Načić, direktor filijale NSZ u Boru.

Za meru samozapošljavanja Grad Bor je iz lokalnog budžeta izdvojio dva miliona dinara, a iz republičkog je dodato još milion 750 hiljada dinara. Na osnovu izdvojenih finansijskih sredstava 15 osoba moći će da počne novi biznis. Budući preduzetnici su u obavezi da završe obuku „Put do uspešnog zapošljavanja“. Interesovanje Borana za ovu meru je veliko.

Za samozapošljavanje budućim preduzetnicima pripada 250, odnosno osobama sa invaliditetom 270 hiljada dinara. Za poslodavce koji uposle osobe iz kategorije teže zapošljivih u Majdanpeku pripada 200 hiljada, a u Kladovu 225 hiljada dinara, što zavisi od stepena razvijenosti lokalnih samouprava.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *