Raspisana javna nabavka za rekonstrukciju magistrale „B“ vrelovoda

BOR – Dugovanja u javnom sektoru u Boru, posebno u javno komunalnim preduzećima „Vodovod“ i „Toplana“, koja zajedno duguju više od dve milijarde osamsto miliona dinara, je i dalje najveće opterećenje za grad, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić gostujući u emisiji „Aktuelno“ Televizije Bor.

Ipak, postoje pozitivni pomaci, pre svega u Vodovodu koji poslednja dva meseca posluje pozitivno, pre svega zbog toga što su radnici ovog komunalnog preduzeća angažovani na dodatnim poslovima koje ranije nisu radili, ne samo u Boru već i u drugim gradovima. Projekat treće visinske zone i zamene 20 kilometara vodovodnih cevi u ovom preduzeću trebalo bi dodatno da smanji gubitke.

Što se Toplane tiče raspisana je javna nabavka za rekonstrukciju B magistrale koja će biti zamenjena do početka grejne sezone, kako bi se obezbedilo stabilno snabdevanje i smanjili gubici u Toplani, ali je konačno rešenje prelazak na druge energente, gas i solarnu energiju, a na čemu se intenzivno radi, naglasio je Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *