Raspored Božićnog bogosluženja u hramu Svetog Đorđa u Boru

BOR – Srpska pravoslavna crkva i vernici koji poštuju Julijanski kalendar od ponoći obeležavaju Badnji dan, pripremajući se za proslavu Božića, najradosnijeg praznika u hrišćanskom svetu.

U pravoslavnom hramu Sveti Velikomučenik Georgije u Boru, prema tradiciji, sutra u 8 sati biti služena sveta liturgija, a u 9 časova i 30 minuta biće organizovan odlazak vernika po badnjak.

U 17 časova u hramu Svetog Đorđa, biće priređena i dečija božićna predstava koju pripremaju učenici koji pohađaju časove veronauke. Nalaganje badnjaka, uz večernje bogosluženje, počinje u 18 časova. Na dan Božića, 7. januara, jutarnja služba počinje u 8 časova, a nakon liturgije, deca i okupljeni vernici prisustvovaće lomljenju česnice. Božićni kolač sa zlatnikom i ove godine, četvrti put dar je kladovske kompanije „Tekijanka“.

Isti raspored bogosluženja, uz večernje bogosluženje od 18 časova važi i za drugi dan Božića, 8. januar, kada crkva obeležava Sabor presvete Bogorodice, kao i za praznik Svetog arhiđakona Stefana, koji se obeležava 9. januara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *