Realizacija agrarnog budžeta Opštine Majdanpek

MAJDANPEK – Za realizaciju Programa mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, ovogodišnjim budžetom Opštine Majdanpek opredeljeno je 39,6 miliona dinara.

Kada su podsticajne mere namenjene poljoprivrednim proizvođačima u pitanju, najviše interesovanja i ove godine bilo je za investicije u fizičku imovinu.

Zahtevi su se uglavnom odnosili na nabavku opreme za plasteničku proizvodnju, pčelarstvo i ribarstvo, za šta su se javila 62 poljoprivrednika i za ove namene već su utrošena 4,3 miliona dinara“, kaže Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek, dodajući da je veliko interesovanje vladalo i za matična stada jaganjaca, kojih će u ovoj godini biti nabavljeno oko 600, što je trostruko više u odnosu na prethodnu godinu.

Nešto slabije interesovanje beleži se kod konkursa za podsticaje namenjene jačanju poljoprivrednih udruženja i osnovnih odgajivačkih stanica, za šta je poziv i dalje otvoren, s obzirom na to da nisu utrošena planirana sredstva.

Krajnji rok za realizaciju svih podsticajnih mera je 31. oktobar, a naredni presek utroška sredstava biće urađen u septembru.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *