Registracija vozila sa stranim tablicama

0
BOR – Od 1513 vozila, koliko je u Borskom okrugu preregistrovano sa stranih na domaće tablice, najviše ih je u Boru 528, zatim u Negotinu 473, Kladovu 312 i Majdanpeku 200. Među dokumentima neophodnim za završetak procedure preregistracije najznačajniji je kupoprodajni ugovor, a neophodno je i uverenje o ispitivanju vozila od Agencije za bezbednost saobraćaja, što je novina u zakonu.

„Od dokumenata potrebno je Uverenje o ispitivanju vozila, inostrana saobraćajna dozvola, Jedinstvena carinska isprava, obračun carinskog duga, polisa osiguranja, registracioni list, uplata propisanih dažbina, potvrda kako je vozilo ušlo u zemlju i kupoprodajni ugovor. Upravo kod njega su često problemi jer je neophodno da bude overen u inostranstvu. ukoliko je vozilo kupljeno od fizičkog lica u inostranstvu mora da bude overen od nadležne službe te zemlje, a ukoliko je ugovor sklopljen sa pravnim licem neophodna je faktura ili račun.“
– kaže Vesna Golubović, šef Odseka za upravne poslove PU Bor.
 
Vozilo sa stranim tablicama u Srbiji, po odredbama zakona, može da se zadrži naviše tri meseca bez privremenih tablica. Vozilima koja ne ispunjavaju Euro 3 standard, strani državljani, kao i domaći državljani koji žive u inostranstvu, mogu da dođu u Srbiju, ali ono mora da napusti granice naše zemlje u roku od tri meseca. Njih nije moguće privremeno registrovati, a upravo zbog toga je i neophodno uverenje o ispitivanju vozila od Agencije za bezbednost saobraćaja.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2fmt1w“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *