Rekonstrukcija vrtića „Crvenkapa“ pri kraju

BOR- Rekonstrukcija obdaništa „Crvenkapa“ Predškolske ustanova „Bambi“ u Boru biće završena do kraja meseca. Pošto je reč o sveobuhvatnom uređenju objekta deci i vaspitačima će biti obezbeđeni bolji i kvalitetniji uslovi za rad,a podizanjem ograde, značajno će biti poboljšana bezbednost dece.

Odlučili smo se da ograda budu visoke kako ne bi niko ulazio u dvorišta. Evo pre dva dana ujutru su nas sačekala dva razbijena prozora na novoj stolariji. To se dešavalo i prethodnih godina“, rekla je Ljiljana Radičević, direktor Preškolske ustanove Bambi u Boru.

Ideja je da svi vrtići u narednoj godini dobiju ograde odgovarajuće visine i da stavimo nadzor“, istakao je Dobrica Đurić, član Gradskog veća u Boru.

Osim poboljšanja bezbednosti dece, rekonstrukcijom objekta su obuhvaćeni i drugi radovi.

CH „Radi se krov, fasada,završena zamena stolarije,uredićemo i dvorište tako da će ovaj objekat posle dugo godina biti potpino saniran“, dodala je Ljiljana Radičević.

Vrednost radova je deset miliona dinara, 85 odsto investicije finansira Ministarstvo demografije i populacione politike, a 15 procenata Grad Bor. Na taj način nastavlja se uspešna saradnja sa resornim ministarstvom u cilju razvoja populacione politike, a deca su prioritet i u svim planiranjima.

Zadatak je da vodimo računa o našim najmlađim sugrađanima i kroz ovakave projekte da im obezbedimo kvalitetniji i bezbedniji rad“, naglasio je Aleksandar Milikić,gradonačelnik Bora i dodao da je Grad Bor najviše od svih lokalnih samouprava uložio u uređenje školskih objekata.

Za kapitalne investicije u ovoj godini Grad Bor je iz budžeta izdvojio, najviše do sada,oko 21 odsto finansijskih sredstava. Svi projekti koji nisu završeni u 2020. biće privedeni kraju naredne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *