Rekordan broj slobodnih radnih mesta

BOR-Na 17.Sajmu zapošljavanja u Boru učestvovalo je više od dvadeset poslodavaca, koji su  ponudili oko 450 radnih mesta, najviše do sada. Najveće interesovanje nezaposlenih je za radna mesta u kineskim kompanijama Ziđin Kooper, Ziđin Majnining i njihovim podizvođačkim firmama.

U narednom periodu kompanija Srbija Ziđin Kooper Bor zaposliće od dve do tri stotine radnika u skladu sa povećanjem proizvodnje.

Kompanija Ziđin Majning do kraja godine zaposliće više od dve stotine radnika.

„Početkom prošle godine u ovoj kompaniji je bilo oko dve stotine, trenutno je broj zaposlenih dostigao više od osam stotina, a kako je planirano, do kraja ove godine biće više od hiljadu zaposlenih. Naša vrata su otvorena za sve, ne samo za iskusne, već i za mlade obrazovane ljude“, rekao je Jen Minghui, zamenik generalnog direktora za ljudske resure Srbija Ziđin Majning Bor.

Sajam zapošljavanja  je otvorio gradonačelnik Aleksandar Milikić, koji je istakao da je u Boru najmanje nezposlenih do sada.

Na 17.Sajmu zapošljavanja u Boru kompanija Ineks plus iskazala je potrebu za stotinu  radnika fizičko tehničkog obezbeđenja. U značajno manjem broju tražili si su se takođe, trgovci,kuvari,konobari, socijalni i radnici veterinarske struke. Sajmu je prisustvovao i predsednik Regionalne privredne komore u Zaječaru Dejan Tošić.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *