Restriktivne mere daju dobre rezultate u borbi protiv korona virusa

BOR-Ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije Aleksandar Antic, koji je prisustvovao uručivanju donacije kineskog okruga Šanghang i Kompanije Ziđin Koper, Boru i Majdanpeku naglasio je da se do sada preduzete mere u borbi protiv korona virusa u Srbiji dale dobre rezultate. To je potvrđeno na poslednjoj sednici Vlade Republike koja je donela važne odluke o njihovom ublažavanju.

Značajnom poboljšanju situacije doprinos su, pre  svih, dali zdravstveni radnici, predstavnici MUP-a, Vojske Srbije i svi ostali subjekti koji su brinuli da država dobro funcioniše. U velikoj meri akcenar stavljam na energetske kompanije koje su obezbedile dobru snabdevenost energentima“, naglasio je Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike.

  U borbi protiv korona virusa veoma je značajna i pomoć prijatelja. Kao što je Srbija bila uz Kinu, kada je  Vuhan bio u epicentru epidemije, ovaj bratski narod  tu podršku uzvraća.

Kompanija „Ziđin Kooper Bor“, osim što je donirala zaštitnu opremu Boru, u više navrata je pokazala društvenu odgovornost i dala podršku Srbiji.

 „Najveća donacija je svakako ona za nabavku opreme za labaratoriju za brzo testiranje u Nišu. Prijatelji se prepoznaju kad je teško, a to su još jednom potvrdili  kineski partneri, rekao je na kraju  ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije Aleksandar Antić, prilikom uručivanja donacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *