Stanje javne bezbednosti na području koje pokriva Policijska uprava u Boru, tokom februara, uzimajući u obzir osnovne parametre, može se oceniti povoljno, kaže se u izveštaju PU Bor. Registrovano je ukupno 110 krivičnih dela, realizovana jedna zaplena opojnih droga i otkriveno i sankcionisano više od 1500 saobraćajnih prekršaja.

BOR – Tokom februara, na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Boru, registrovano je ukupno 110 krivičnih dela, od čega u Negotinu 30, Кladovu 23, dok je najmanji broj krivičnih dela registrovan na području Policijske stanice Majdanpek 10.

Rasvetljena su 34 krivična dela sa nepoznatim izvršiocem. Iz oblasti opšteg kriminaliteta registrovano je 101 krivično delo, privrednog kriminaliteta 7, visokotehnološkog i ekološkog po jedno krivično delo. Najveći broj izvršenih krivičnih dela je iz oblasti imovinskih delikata.

Realizovana je jedna zaplena opojnih droga i zaplenjeno je 99 grama kokaina.

Tokom februara registrovano je i 19 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, održano je 8 javnih okupljanja, na kojima je bilo prisutno 720 lica. Nije bilo neprijavljenih, zabranjenih i prekinutih skupova.

U pomenutom periodu dogodile su se 24 saobraćajne nezgode, bez poginulih lica. Sedam lica je zadobilo teške telesne povrede, dok je lakše povređeno 10 lica.

Policijski službenici otkrili su i sankcionisali više od 1500 saobraćajnih prekršaja. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci i odbijanja alkotestiranja, u 13 slučajeva primenjena je mera zadržavanja, kaže se u izveštaju PU Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *