Roditeljstvo je važna karika društva

Među pet gradova i opština gde je počela realizacija projekta „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“ bio je i Bor. Organizovane su brojne aktivnosti u kojima su, između ostalih učestvovali i zaposleni u PU „Bambi“ Bor.

BOR – U  projektu „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“, koji se već pet godina realizuje u Boru kroz različite aktivnosti, za zaposlene u Predškolskoj ustanovi „Bambi“ organizovane su obuke posvećene roditeljstvu. Vaspitači su usavršavali veštine za smanjenje stresa nastalog u procesu odgajanja dece, kao i za adekvatan odgovor na inicijativu deteta od najranijeg uzrasta. Opšti cilj projekta je jačanje roditeljskih kompetencija u sveobuhvatnoj brizi o detetu koja podrazumeva razvojne stimulacije, kao i jačanje mreže podrške porodicama.  Sredstvima iz ovog projekta, između ostalog obezbeđeni su didaktički materijal i igračke za predškolske ustanove.

Projekat „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“ je u završnoj fazi, realizuje se pod pokroviteljstvom UNICEF – a i Stalne konferencije gradova i opština. Nosilac projekta u Boru je Gradska uprava, a osim dečije Ustanove „Bambi“, u njegovoj realizaciji aktivni su Centar za socijalni rad i Patronažna služba Doma zdravlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.