Rođendan predškolske ustanove „Đulići” u Zaječaru

ZAJEČAR – Pedeset prva generacija dečije ustanove „Đulići”, proslavila je 51. rođendan svog vrtića. Svečano je bilo u svih sedam objekata koliko ih je danas na teritoriji grada, a i pored aktuelne epidemiološke situacije deca i dalje rado dolaze u vrtić.

Direktor Predškolske ustanove „Đulići”, Tanja Jovanović rekla je da je ovogodišnja proslava rođendana bila specifična i prilagođena aktuelnim epidemiološkim merama, jer je bezbednost dece uvek na prvom mestu.

Svečanosti su organizovane u svim našim vrtićima iako su na snazi jake mere još od samog početka. Vaspitači, roditelji i dece su se potrudili da danas napravimo deci jedan specijalan doživljaj. Pripreme za ovaj dan trajale su bar nekoliko prethodnih dana, roditelji su nam zaista izašli u susret i ovom prilikom im se zahvaljujem, jer su izradili fenomenalne čestitke, što u papiru, što poruke koje deca preslušavaju sa vaspitačima. Pedagoški kolegijum izradio je vrlo zanimljiv film o našoj ustanovi i svim našim vrtićima i danas u jutarnjim časovima su deca gledala i pričala o tome, crtali vrtić, a imali su i program koji su pripremili sa vaspitačima.”

Prvi organizovani oblik rada sa decom u Zaječaru bio je „Dečije zabavište” Marije Milanković, otvoreno još davne 1893. godine sa sedamnaestoro dece uzrasta od pet do sedam godina. 1969. godine osnovana je Ustanova za neposrednu zaštitu dece, sadašnji vrtić „Zdravac”.

Predškolska ustanova „Đulići“ danas broji sedam objekata i preko 40 vaspitnih grupa u kojima je upisano oko 1.000 mališana uzrasta od jedne do sedam godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *