Rotari klub donirao veš mašine Domu zdravlja

BOR-  Rotari klub u Boru poklonio je dve veš mašine, vrednosti 60.000 dinara, borskom  Domu zdravlja povodom Svetskog dana zdravlja. Ovom donacijom Rotari klub nastavlja akciju pomoći lokalnoj zajednici, što im je i osnovni cilj.

„Ovim poklonom želimo da čestitamo Svetski dan zdravlja ovoj borskoj zdravstvenoj ustanovi. Danas je i dve godine od osnivanja Rotari kluba, pa je ovo jedinstvena prilika da dva značajna datuma obeležimo ovim poklonom“, rekao je predsednik Rotari kluba u Boru Vladan Mijailović.

Donacija je veoma značajna za borski Dom zdravlja, jer su do sada u ovoj zdravstvenoj ustanovi za pranje mantila i ostalog veša izdvajali značajna sredstva.

„Mašine su nam preko potrebne, jer ćemo ih koristiti za pranje lekarskih mantila, ali i ostalog veša. Na taj način uštedećemo od 50.000 do 80.000 dinara mesečno što je na godišnjem nivou više od 800.000 dinara“, istakla je dr Vesna Radosavljević, direktora Doma zdavlja u Boru.

U protekle dve godine Rotari klub Bor poklonio je borskoj bolnici aspirator za hiruršku salu i hirurški nož, kao i razne uređaje borskim školama. Slične akcije pomoći lokalnoj zajednici biće nastavljene i u narednom periodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *