Sa registarskih tablica se izbacuju slova Č, Ć, Š, Ž, Đ

SRBIJA – Poslednjim izmenama i dopunama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila sa registarskih tablica se izbacuju slova Č, Ć, Š, Ž, Đ i slova koja ne pripadaju srpskom pismu – Y i W. Sa druge strane, slovo X će ostati.

„Odredbe člana 5, 7, 8 , 9 i 10 Pravilnika o izmenama i dopunama pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, kojima je propisano da registarske tablice u slovnom delu registarske oznake sadrže sva slova latiničnog pisma srpskog jezika osim slova Č, Ć, Š, Ž i Đ i latiničnih slova Y i W odnosi se na registarske tablice koje se izdaju za putnička vozila, teške četvorocikle, trolejbuse, autobuse, teretna vozila, priključna vozila, moto-kultivatore, traktore i radne mašine, kao i priključna vozila za traktor”, navode u MUP-u, i napominju da se ova odluka o slovnom delu ne odnosi na oznake registarskih područja, odnosno grada u kome je registrovano vozilo.

„Registarske tablice koje su izdate do dana stupanja na snagu Pravilnika, a čija registarska oznaka sadrži slova latiničnog pisma srpskog jezika Č, Ć, Š, Ž i Đ, ili latinična slova Y i W, važiće do isteka roka za zamenu tablica utvrđenog propisom po kome su izdate”, objašnjavaju u MUP-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *