Saglasni sa odlukom Vlade o produžetku raspusta zbog gripa

BOR-Zvaničan stav lokalne samouprave, direktora osnovnih i srednjih škola i predstavnika zdravstvenih ustanova u Boru je da se produži raspust za narednih pet radnih dana kako bi se sprečilo i smanjilo napredovanje gripa, odlučeno je na zajedničkom sastanku, što je na  današnoj sednici usvojila i Vlada Republike Srbije.  Na području Grada Bora registrovano je blizu stotinu obolelih od gripa, od toga 70-oro je dece i situacija nije alarmantna kao u drugim gradovima.

Svi smo se složili da će produžetak raspusta usporoti prenošenje virusa gripa, a direktori su tu da na odgovarajući način organizuju nadoknadu nastave“, rekao je Aleksandar Milikić,gradonačelnik Bora.

Za sada na području Grada Bora  ne bi trebalo paničiti i preduzimati druge ekstra mere. Očekivanja su da će produžetak raspusta usporiti širenje infekcije. U prilog tome govore podaci daje u januaru na dečijem odeljenju Doma zdravlja zabeleženo 1.380 pregleda, a u februaru dok traje raspust oko 500.

Uzlazna linija, što se tiče infekcije, je na vrhuncu i narednih dana očekuje se njen pad,a raspust će u svakom slučaju usporiti širenje“,dodala je dr Javorka Stankulić, rukovodilac Centra za preventivnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja u Boru.

Prema podacima Instituta Batut, do sada je u Srbiji od gripa obolelo 104.600 pacijenata, a umrlo je 29 osoba pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *