Saglasnost Veća na završni račun budžeta Opštine Majdanpek za 2020.

MAJDANPEK – Nakon potvrđivanja Zaključka sa telefonske sednice, koji se odnosi na odobravanje dodatnih sredstava u iznosu od tri miliona dinara, za promotivne aktivnosti Turističke organizacije, Opštinsko veće Majdanpek dalo  je, na današnjem zasedanju, saglasnost na Odluku o završnom računu budžeta za 2020. godinu, po kojem su prihodi ostvareni sa 90,99 odsto, a rashodi sa 89,20 procenata što je, kako je naglasio Dragan Popović, predsednik Opštine, najbolje planirani budžet na nivou Borskog okruga, u prošloj godini.

Protekla, 2020. godina bila je izuzetno teška u smislu planiranja i realizacije, ali smo se u tome dobro snašli, ocena je eksterne revizije“, dodala je Gordana Nikolić, savetnik u Odeljenju za budžet i finansije, napominjući da u narednom periodu treba dodatno unaprediti kontrolu i izveštavanje korisnika budžeta.

Članovi Veća saglasili su se i sa Odlukom o davanju jemstva Javnog preduzeća „Vodovod“ za kreditno zaduženje majdanpečke toplane kod poslovne banke. Iznos ne može biti veći od 25 miliona dinara, a sredstva po osnovu ovog solidarnog jemstva biće vraćena iz subvencija i tekućih prihoda.

Osim ove, Opštinsko veće Majdanpek donelo je, između ostalog i Odluku o objavi javnih poziva po Programu mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike za 2021. godinu, a prihvaćena je i Odluka o donošenju Plana generalne regulacije za naselje Donji Milanovac, kao i Nacrt odluke o donošenju Plana detaljne regulacije zaštićenog područja „Arheološkog lokaliteta Lepenski Vir“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *