Saglasnost za otpis duga Rudniku bakra Majdanpek

MAJDANPEK – Članovi Opštinskog veća Majdanpek dali su, na današnjem zasedanju, saglasnost za otpis duga po osnovu ustupljenih prihoda RTB Bor Grupa-Rudnik bakra Majdanpek DOO, u iznosu od 328,4 miliona dinara.

Zbog neobavljenih konsultacija sa svim nadležnim službama, razmatranje predloga odluka o raspoređivanju sredstava i raspisivanju javnog konkursa za sufinansiranje projekata u ostvarivanju javnog interesa, u oblasti javnog informisanja, na teritoriji opštine Majdanpek, odloženo je za narednu sednicu.

Na predlog predsednika Opštine Majdanpek, sa dnevnog reda skinuta je i tačka koja se odnosila na izveštaj Interresorne komisije.

Nedopustivo je da nadležni u Opštinskoj upravi nemaju potpune podatke o broju dece, u svim osnovnim školama na području majdanpečke opštine, sa kojima bi trebalo da radi defektolog“, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine, koji je pritom naložio da se hitno utvrdi pravo stanje, a samim tim obezbedi i ravnopravan tretman svih đaka, kojima je potrebna stručna pomoć u nastavi.

Pored davanja saglasnosti na izmene Statuta Predškolske ustanove „Marija Munćan“, Poslovnika o radu Skupštine opštine, članovi Veća usvojili su i Odluku o ostvarivanju primarne zdravstvene zaštite, za čiju realizaciju je iz  ovogodišnjeg budžeta Opštine Majdanpek izdvojeno 59 miliona dinara.

O svim tačkama dnevnog reda današnjeg zasedanja  Opštinskog veća   konačnu reč daće odbornici Skupštine opštine Majdanpek, na sednici, zakazanoj za sledeći petak, 1. februar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *